torstai 16. tammikuuta 2014

Kahvakuulailu on tekniikkalajiSuurin osa kahvakuulan liikkeistä perustuu tekniikkaan. Oikein tehtynä liikkeet vahvistavat keskivartaloa, lisäävät voimaa, liikkuvuutta sekä vahvuutta sidekudoksiin. Kahvakuula on toiminnallinen väline, jonka 
treenissä yhdistyvät sekä lihaskunnon että aerobisen kunnon kohotus.  
Valitettavasti tuo rautainen pallo, jossa on käteen sopiva kahva, voi olla hyvinkin vaarallinen välinen jos sitä käyttää väärin. Eikä ratkaisuna välttämättä ole aloittaa harjoittelua kevyellä kuulalla. 
Päinvastoin, yleensä tekniikka hahmottuu vasta riittävän painon kanssa.


Moni kahvakuulatunneille ensi kertaa tuleva tarttuukin liian kevyeen kuulaa.  Suurin vaara liian kevyen kuulan kanssa treenatessa on tehdä liikkeet käsiä tai hartialihaksia käyttäen. Kuinka moni onkaan saanut hartiat jumiin ensimmäisen kuulatuntinsa jälkeen?


Kahvakuulan tekniikkatunnilla pureudutaan kahvakuulailun perustekniikoihin, jotta sinun olisi helpompi ja turvallisempi osallistua ryhmäliikuntatunneille tai aloittaa omatoiminen kuulatreeni. Kuka tahansa heilauttaa tai vetää rinnalle 12 kilon kuulan, jos vaan hallitsee tekniikan. Tämä ei ole voimalaji ? jos et usko, tule testaamaan!

Terveisin
Johanna Forsström
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti