keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Riitta testaa - ZumbaEnnakkoasenteeni aikoinaan zumbasta oli, että sitähän en ainakaan kokeile. Zumba oli niin suuressa suosiossa, joten oli pakko vähän kapinoida massa-hysteriaa vastaan. Eräänä päivänä kuitenkin kokeilin ja kivaahan se oli. Zumban tanssiaskeleet perustuvat erilaisiin tanssimuotoihin, joita on mm., merengue, cumbia, reggaeton, salsa, hiphop, rumba, mambo ja flamenco. Välillä tanssitaan nopeatempoisia kappaleita, välillä otetaan rauhallisemmin.  Zumbassa ei tarvitse olla mikään ammattitanssija, ei edes tarvitse osata tanssia. 


Tärkeintä on, että antaa musiikin viedä mennessään ja hytkyy ja liikkuu juuri niin kuin hyvältä tuntuu oman kunnon mukaan. Olen aina rakastanut tanssimista ja zumba -tunneilla rynnistän nykyään aina eturiviin. Minua ei haittaa yhtään, että näytänkö hölmöltä, vai onko joku sitä mieltä, etten osaa tanssia. Zumba- tunneilla on sallittua näyttää vähän hölmöltä. Mikä sen mukavampaa, kuin tulla raskaan päivän jälkeen tanssahtelemaan musiikin tahtiin, ja unohtaa hetkeksi oma itsensä. Välillä katson itseäni peilistä ja totean, että kyllä, näytät vähän tyhmältä, mutta ei niin väliä. Itsellehän pitää osata nauraa, eikö vaan?  

 Zenanan zumba-tunneilla käyvät eivät katso arvostellen toisiaan. Kaikki keskittyvät omaan tekemiseen ja pitävät vaan hauskaa. Samoja koreografioita käydään läpi useampana kertana, joten jos ensimmäisellä tai toisellakaan kerralla ei luonnistu, niin ehkä kolmannella. Jos ei silloinkaan, niin eipä haittaa. Niin kuin ohjaajat aina sanovat, oma tyyli sallittu. Halloweenin aikaan harjoittelimme mukailtua koreografiaa Michael Jacksonin Thriller tanssista, se oli hauskaa! Suosittelen, että jokainen antaisi zumballe mahdollisuuden. Let your hair down ja tanssi juuri niin kuin sinusta hyvältä tuntuu. Tanssiminen on erittäin hyvä kuntoilumuoto, ja kaupan päälle saat varmasti hyvän mielen! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti