keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Riitta testaa - DanceEilen kävin pitkästä aikaa dance-tunnilla. Rakastan tanssimista ja käyn usein zumba-tunneilla, dancessa en ole käynyt kuin kerran tai kaksi, tuntien ajankohta ei ole sopinut minulle. Dance on mielestäni vaikeampaa kuin zumba. Zumbassa tanssitaan useita eri tyylejä, kappaleet vaihtuvat ja koko ajan mennään eteenpäin. Dancessa taas keskitytään muutamaan tanssityyliin ja harjoitellaan niihin koreografiat.
Olin unohtanut sukat kotiin, joten päätin tanssia paljain jaloin. Olen tottunut tanssimaan paljain jaloin, sillä Ruotsissa asuessani harrastin afro-tanssia ja sitä tanssitaan paljain jaloin. Jalkani eivät onneksi tulleet kipeiksi, ja pystyin tanssimaan koko tunnin ongelmitta. Tällä kertaa harjoittelimme salsaa ja jiveä. Tunti alkoi alkulämmittelyllä: lantiota, rintakehää ja olkapäitä heräteltiin tulevia liikkeitä varten. Minulle oli vaikeaa olkapäiden ”pyörittely”. Ohjaaja sai sen näyttämään niin helpolta, mutta se mitä minä yritin, oli jotain ihan muuta..
Alkulämmittelyn jälkeen aloitimme salsalla. Opettaja näytti askeleet ja etenimme pikkuhiljaa. Kun koko koreografia oli opeteltu, tanssimme sen vielä läpi muutamaan kertaan. Tanssiaskeleet eivät sinänsä ole vaikeita, ja kertausta on paljon. Uskon, että jokainen varmasti oppii askeleet. Minä koen dancessa vaikeaksi sen, että siinä keskitytään pieniinkin aksentteihin. Olen tottunut zumbaan, jossa mennään vauhdilla eteenpäin, eikä hienosäätöä ehdi miettimään. Dancessa keskitytään muutamaan tanssityylin ja niihin pureudutaan tarkemmin: lantion ja käsien liikkeet korostuvat. 

Toinen tanssityyli, jota harjoittelimme, oli hauska ja pirteä jive. Minulle tulee jivesta aina mieleen Grease elokuva, polkka dot- hameet ja punainen huulipuna. Jiveä olisi ihana osata tanssia oikein kunnolla. Mielestäni jiven perusaskeleet ovat aika helppoja, mutta se, että liikkeestä saa sulavan, onkin vähän vaikeampaa. Minä vaan tallasin ja askelsin, enkä saanut lantiota liikkumaan luontevasti. Taidan ottaa aina liian pitkiä askelia. Jive oli minulle ehdottomasti vaikeampaa kuin salsa. 

Dance- tunti on hauska tunti, sillä tanssiminen on mielestäni aina hauskaa. Huomasin kuitenkin keskittyväni liikaa askelten opetteluun ja siihen, että näytän siltä miltä pitäisi. Halusin olla heti hyvä, ja kun en saman tien osaa, hermostun. Se on huono piirre minussa. En tällä kertaa osannut eläytyä musiikkiin ja tanssiin, vaan tein siitä itselleni liian vaikeaa. Mietin liikaa ja siitähän ei tunnetusti hyvä seuraa. Ensi kerralla yritän ottaa rennommin. Pyrin toki tekemään oikein, mutta seuraavalla kerralla muistan tehdä asiat ilon kautta. Tanssiminen on kaunista silloin kun uskaltaa heittäytyä ja antaa musiikin viedä. Harjoitusta toki tarvitaan askelten opetteluun, mutta itse ainakin katson mieluummin tanssijaa, joka ei ole ehkä teknisesti paras, mutta joka tanssii koko sydämellään. Suosittelen kaikille dance-tuntia, sillä se on hauskaa ja tehokasta kuntoilua. Tunti kuluu nopeasti, liiankin nopeasti. Hien saa varmasti pintaan ja eihän sitä tiedä minkälaisen tanssijattaren sitä itsestään löytääkään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti