maanantai 16. kesäkuuta 2014

Riitta testaa - KehonhuoltoKeskiviikkona oli aika rentoutua kehonhuollon merkeissä.  Olen käynyt kehonhuolto-tunneilla muutamia kertoja, ja olo tuntien jälkeen on aina ollut ihanan rentoutunut. Kehonhuolto ei ole hikijumppa, vaikka minulle hitusen hiki tulikin. Tässä jumpassa ei suoriteta, vaan otetaan rennosti ja kuunnellaan omaa kehoa. Tunnilla tehdään rauhallisessa tempossa venytyksiä sekä helppoja koko kehoa vahvistavia liikkeitä. 


Ohjaaja himmensi valot, laittoi rauhallisen musiikin soimaan ja ohjeisti hakemaan välineiksi maton sekä foam rollerin.  Olen kerran kokeillut foam rolleria, ja kokemus oli kivuliaan mieluisa. Foam roller on putkimainen kappale, jonka päällä maataan ja rullaillaan, tarkoituksena avata kipeitä lihaskalvoja. Erityisesti jalkojen kalvot ovat usein kireät, ja silloin foam rollerin tehon todella tuntee. 
 
Aloitimme matolla ilman foam rolleria, ja teimme avaavia ja vahvistavia koko kehon liikkeitä. Matolla tehty liike, jossa jalat ovat ilmassa 90 asteen kulmassa ja jalkoja viedään hitaasti puolelta toiselle, osoittautui erinomaiseksi lannerankaa avaavaksi liikkeeksi. Tämä liike oli minulle haastava, sillä minulla on alaselässä ongelmaa; alaselkäni on notkollaan ja tämän takia ajoittain kipeä ja tukkoinen. Aion ehdottomasti tehdä tätä liikettä kotonakin, se oli todella tehokas. Teimme myös vastaavan liikkeen rintarangalle: makasimme lattialla ”sikiösasennossa” kädet niskan takana ja avasimme käsiä samalla venyttäen ja avaten rintarankaa. Tämä on myös erittäin tehokas liike, jos rintarangassa on kireyttä. 

Seuraavaksi otimme käyttöön foam rollerin. Minulla oli aluksi hieman hankaluuksia rullan päällä: jännitin hartioitani, enkä muistanut miten rullan päällä ollaan. Liikutin turhan paljon itseäni, vaikka tarkoituksena on rullailla hitaasti edestakaisin, ja jos pystyy, niin pysähtyy kipeään kohtaan ja ottaa kivun vastaan hengittämällä. Voi sitä suloista kipua! Reisin kalvot olivat minulla kireät ja kipeät, penikat eivät ihme kyllä olleet. Harkitsen foam rollerin ostamista kotiin, se on tehokas ja tekee niin kipiän makiaa. Tunnin jälkeen jalat olivat mukavan mureat, ja tuntui siltä, että veri kiersi taas jaloissa kunnolla. 


Tunti läheni loppuaan ja ohjaaja himmensi vielä valoja. Jäimme makaamaan foam rollerin päälle hiljaisuudessa ja pimeydessä, ainoastaan rauhallinen meditaatio musiikki soi taustalla. Nyt oli tarkoitus hiljentyä ja rentoutua, keskittyä tähän hetkeen. Kuvittelin itseni kauniiseen itämaiseen temppelimaisemaan, jossa joki virtaa ja linnut laulavat. Yhtäkkiä minun alkoi kamalasti tehdä mieli kiinalaista ruokaa. Ajatukseni harhailivat kauppalistassa, illan ruoassa ja koirien lenkityksessä, mutta yritin koko ajan olla enemmän läsnä. Keskityin varpaisiin, sitten sääriin, polviin ja reisiin, ja lopulta olo oli todella raskas. Olin tietoinen siitä, että minä makaan juuri tässä, tässä hetkessä ja se on ihan ok. Ohjaaja hiljensi musiikin ja toivotti rentoutuneempaa loppuiltaa. Kirkkaat valot yllättivät ja peilistä näkyi unisia naamoja. Olisi ollut ihanaa liidellä kotiin rentoutuneena haukotellen, hyvissä tunnelmissa. Yritin kuitenkin herätellä itseäni ja nostaa painuvaa silmäluomeani, sillä seuraavaksi vuorossa olisi steppi-tunti. 

Kehonhuollosta jää aina hyvä olo, ja sitä haluaa tulla takaisin mahdollisimman nopeasti. Mikä tahansa tunti, jossa ollaan sukkasillaan himmeässä valossa, on minun makuuni. Kehonhuolto on nimensä mukaisesti kehoa huoltava tunti, ja näin ollen se sopii aivan kaikille. Se on helppo tunti, jossa ainoana vaikeana asiana on keskittyä hetkeen, unohtaa suorittaminen ja kuunnella itseään. Senhän ei pitäisi olla vaikeaa, eihän? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti