tiistai 24. kesäkuuta 2014

Riitta testaa - Step HelppoKaikista jumpista odotin vähiten stepin testausta. Olen käynyt step – tunneilla muutamia kertoja, mutta se ei ole ikinä kolahtanut samalla lailla kuin muut jumpat. Syynä tähän ehkä huono ensikokemus; putosin täysin kärryiltä, enkä millään saanut kiinni siitä mitä piti tehdä. Nykyään minua ei nolota jos mokailen, turhauttaa lähinnä, mutta olin silloin paljon nuorempi ja epävarmempi. Ilmeisesti tämä kokemus on jäänyt kummittelemaan, ja sen tähden mielikuvani stepistä on pilattu ikuisiksi ajoiksi.

Step helppoa oli siis luvassa iltapäivällä ja sinne minä suuntasinkin. ”Helppo” sana houkutteli, ehkä luvassa ei olisi mitään kamalia step-laudan ylityksiä tai alituksia.. ja olinhan lupautunut testaamaan kaikkia tunteja, joten pakkohan steppikin oli käydä kokeilemassa. Jäin siis kehonhuolto-tunnilta suoraan steppiin. Olin kehonhuolto – tunnilla eturivissä, mutta kun steppi alkoi, teki minun mieli luikkia takariviin piiloon..

Tunti ei ollut vaikea, eivätkä askelkuviot steppilaudalle olleet vaikeita! Kaikki tunnilla olleet askelsivat hienosti, aivan kuin he olisivat harrastaneet steppiä iäisyyden. Minä taisin olla ainoa, joka putosi kärryiltä ja jäi hetkeksi seisomaan paikoilleen. Tämän hetken (5-10 sekuntia) ajan pieni epätoivo nosti päätään: Äkkiä takaisin laudalle, älä jähmety, mietin hiljaa itsekseni.
Koen stepissä hankalaksi sen, että laudalle pitää muistaa astua joka kerta kunnolla, koko jalalla. Jos on epävarma askelista, eikä pysy muitten tahdissa, voi helposti astua harhaan.  Pelkään myös, että putoan laudalta. Pudotus ei tosin ole kovin suuri….

Mukavana yllätyksenä tuli se, että tunnilla tehdään myös lihaskuntoharjoituksia. Teimme voimatangolla askelkyykkyjä ja käytimme steppilautaa apuna punnerruksissa ja vatsalihaksissa. Lopputunnista osasinkin jo nauttia enkä enää panikoinut turhia: lihaskunto-osuus tuntui mukavan tutulta ja turvalliselta. 

Vaikka näytinkin välillä peuralta ajovaloissa, ei step oikeasti ole niin kamalaa. Stepistä ei varmaan koskaan tule suosikkijumppaani, mutta ei siitä tarvitsekaan tulla. Toiset pitävät stepistä, toiset zumbasta, pumpista tai kahvakuulasta. Onneksi on vapaus valita useista vaihtoehdoista. Oli mukavaa käydä stepissä pitkästä aikaa ja tajuta, ettei se ole niin kamalaa kuin mitä muistin. Mokailenhan minä muissakin jumpissa, kai se on sallittua stepissäkin? Step on kunnon kohotuksen lisäksi hyvää aivojumppaa: ainakin allekirjoittaneen aivot raksuttivat vimmatusti, kun mietin mihin suuntaan seuraavaksi menen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti