perjantai 15. elokuuta 2014

Emmi testaa - Pumppi


Pumppi on yksi niistä tunneista, joille osallistumista olen harkinnut jo pitkään. Tunti on myös ilmeisen suosittu, koska monesti kun olen katsellut varauskalenteria, tunti on ollut jo täynnä tai melkein täynnä.
Täytyy sanoa, että en ihmettele tunnin suosiota. Liikkeet tunnilla olivat tosi simppeleitä, kaltaiseni koordinaatikykvytönkin jumppari pysyi hyvin perässä. Yksinkertaisuudestaan huolimatta tunti oli tosi tehokas!
 
Tunnin alussa ihmettelin tarvittavia varusteita. Moni oli jo ehtinyt haalia itselleen tankoja ja painoja jos jonkinlaisia. Kysyin ohjaajalta opastusta tykötarvikkeiden valintaan. Oli mukavaa, että ohjaajan lisäksi toiset tuntilaisetkin tulivat neuvomaan ja suosittelemaan mitä kannattaisi ottaa. Sain myös tunnin aikana kannustusta. Siitä jäi tosi hyvä fiilis. Monesti kaikki vain vaeltavat tunnille ja salille äänettöminä ja korkeintaan pienesti nyökkäillään pukuhuoneessa. Myös tunnin jälkeen ohjaaja ja muut tuntilaiset kyselivät, mitä tykkäsin. Pistin merkille, että moni kävi juttelemassa ohjaajan kanssa erikseen. On aina kiva, jos ohjaajilla on aikaa antaa vinkkejä ja kommentteja tunnin jälkeen.
 
 
Minulle suositellut painot olivat tosi pienet, siis verrattuna siihenkin, millaisia olen käyttänyt kuntosalilla. Päätin kuitenkin, että suhtaudun tuntiin rentona verryttelynä, tuleepahan nähtyä mistä on kyse. Väärin ajateltu! Painot eivät olleet missään määrin verrannollisia saliin. Pitkässä ja reippaassa sarjassa sain punnertaa ihan tosissaan, että jaksoin heilutella kahden kilon pikkupainoa koko biisin ajan. Säälittävä näky.
 
Tunnin aikana käytiin läpi kaikki kehon lihasryhmät ja varsinkin käsivarret ja rintalihakset olivat ihan tulessa. Kuuma oli koko tunnin ja lopussa ohjaaja pisti vielä oikein kunnolla hien lentämään aivan kreisillä sarjalla.
 
Pumppitunti ei ollut ehkä kaikista innostavin laji, osittain juuri siksi, että siellä ei tapahtunut mitään ihmeellistä tai erityisen hauskaa, vaan liikkeet olivat helppoja. Toisaalta tämä tunti otti kunnolla mehut irti kaltaisestani himmailijastakin. Tosi hyvä homma, jos haluaa saada liikuntaa tehokkaasti ilman turhia koukeroita. Haaveilen, että alkaisin käydä pumpissa kerran pari viikossa, olisi varmana tosi tehokasta.
 
 
Se on kyllä ollut erikoinen huomio tästä blogitestailun ajalla, että jokainen tunti, jolla olen käynyt, on ollut enemmän tai vähemmän kiva ja olen kaikista ajatellut, että voisin mennä uudestaan. Kuitenkin tuntuu tosi vaikealta, että oikeasti menisin uudestaan ja jumpasta tulisi oikeasti tapa. Eilenkin sen pumpin jälkeen kuulin, kun jotkut kävivät läpi, että mulla on huomenna uudestaan pumppi ja lauantaina rvp ja suunnuntaina kiinteytys ja niin edelleen...  Kadehdin ihmisiä, joille liikunta on luonnollinen osa arkea. Ei se ole minullakaan siitä kiinni, ettenkö ehtisi liikkua. Ehdin roikkua netissä ja maata sohvallakin. Silti liikkeelle lähteminen on aina jotenkin vaikea ponnistus ja sen jälkeen olen lähinnä huojentunut, että "huomenna ei sitten tarvitse".
 
Mutta yritetään! Toisaalta sekin on parannusta entiseen, että edes yritän. Ja haluan. Tosin tänään ei kyllä oikeastikaan voi urheilla liikaa, koska lihakset huutavat hoosiannaa eilisen jälkeen. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti