sunnuntai 31. elokuuta 2014

Syksyinen tervehdys

Mitä syksy merkitsee Sinulle?
Itselleni se merkitsee aina jotenkin uuden alkua. Kuulun niihin, jotka eivät kärsi lisääntyvästä pimeydestä vaan enemmänkin nautin pimenevistä illoista ja siitä, että saan poltella kynttilöitä ja käpertyä lämpimästi sohvalle katselemaan hyvää elokuvaa tai lukemaan kirjaa.
Syksyisin on aina tuntunut siltä, että pitäisi aloittaa jotain uutta tai jollakin tapaa hakea uusia kokemuksia.
Näin on edelleenkin mutta nyt viimeisinä vuosina uudistukset, kokemukset tai haasteet ovat liittyneet enemmänkin tähän omaan yrittäjyyteen. Jokainen uusi syksy on ollut uusi mielenkiintoinen haaste. Miten kehitämme toimintaamme, mikä kannattaa, mitä uutta voimme tarjota, miten meillä menee ja uskallammeko.. miten onnistuimme? Nämä kysymykset nousevat erityisesti esille aina näin syksyisin, kun yrityksella alkaa aina uusi vuosi (tilikausi). Nyt jo neljäs sellainen...

Olen nyt tyytyväinen siihen, että toimintamme on saatu vakaaksi. Olemme pystyneet tekemään investointeja ja sitä kautta parantamaan palveluamme sekä kehittämään toimintaamme. Olen tyytyväinen siihen, että olemme uskaltaneet ottaa riskejä ja tietenkin tyytyväinen siihen, että olemme niissä onnistuneet. Olen tyytyväinen siihen, että Zenanan liiketoiminta on saatu järkevälle pohjalle ja sillä voimme työllistää itse itsemme. Hienoa on myös se, että voimme työllistää muita..toivottavasti jatkossa vielä enemmänkin. Onnellinen olen siitä, että saan liikuntakeskuksen arjessa tehdä mieleistä työtä ihanien asiakkaiden kanssa. Olen ylpeä siitä, että olemme kotimainen, paikallinen ja yksityinen sali. Haluamme myös pysyä sellaisena ja sen takia toivon, että asiakkaatkin sen ymmärtävät ja ennenkaikkea osaisivat sitä myös arvostaa. Omilla valinnoilla voi aina vaikuttaa.

Tämä syksy voi kuitenkin tuoda ihan erilaisia haasteita? Vaikka toiminta on saatu vakiintumaan, niin siihen ei sovi tuudittautua. Pitää jaksaa yrittää entistäkin enemmän. Kilpailu aluellaamme kasvaa ja se tietenkin luo omat paineet tulevaan. Hinnoittelulla me emme pysty mitenkään kilpailemaan, joten meidän pitää entistäkin enemmän panostaa omiin vahvuuksiimme ja erottua siinä muista. Palvelu ja ammattitaito ovat meille tärkeitä.

Syksy on siis itselleni energistä aikaa ja vaikka tänäkään kesänä ei vielä pidempää kesälomaa pystynyt itselleen järjestämään, niin silti tarmoa tuntuu riittävän alkavaan syksyyn.

Miten syksy Sinuun vaikuttaa?  Oletko syysihminen vai kärsitkö kenties syysmasennuksen oireista?

Jos olet taipuvainen syysmasennukseen, niin muista, että liikunta on yksi parhaimmista tavoista, millä voit sitä vähentää tai ehkäistä. Liiku sisällä tai ulkona, kunhan liikut. Kokeile uutta lajia tai tuntia, tee jotakin muuta mihin olet tottunut. Sitä kautta voit löytää uutta motivaatiota liikkumiseen. Kirkasvalolamppu voi myös lieventää oireita ja kannattaa myös tarkistaa, että saat tarvittavat vitamiinit, joko ruokavaliosta tai sitten lisäravinteista. Koeta välttää turhaa makean syöntiä sekä alkoholia ja jos oireet jatkuvat pitkään, niin niihin on saatavilla myös apua. 

Koetetaan nauttia kirpeistä syysaamuista ja kaikista syksyn ihanista väreistä. Liikutaan, ulkoillaan ja pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

Ihanaa alkavaa syyskautta
Mari Sarikka


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti