torstai 27. marraskuuta 2014

Yoga Flow koulutusta..


Mian ja Elinan Yoga Flow-viikonloppu

Vihdoinkin oli SE viikonloppu eli meidän Yoga Flow-koulutus Lohjalla. Kyllä tätä olikin jo odotettu…Matka alkoi jännityksen sekaisilla ja odottavilla tunnelmilla pissapoikaongelman vuoksi..
Blondit liikenteessä…

Koulutuspaikkana toimi Lohjalla sijaitseva CMS-klubi Aplico.
Kyseessä on todella iso ja monipuolinen liikuntakeskus. Puitteet koulutukseen olivat kohdallaan. Ryhmämme koko oli 13 ja kouluttujana toimi todella hyvä, monen vuoden kokemuksen omaava Jutta Österberg-Hurme. Ensimmäinen koulutuspäivä alkoi teoriaosuudella, missä Jutta kertoi viikonlopun ohjelmasta sekä yleensä koko Yoga Flowsta. Heti tuli tunne, että nyt on äkkiä päästävä saliin jo käytännön tunnille treenaamaan. Kävimme lauantaina läpi kaksi ohjelmaa viidestä teoriaosuuksineen. 

Jo ensimmäisten hengitysharjoitusten jälkeen alkoi omakin olo rentoutua ja tuli tunne, että juuri tätä kaipaa kaiken kiireen keskelle. Liikkeiden edetessä kylläkin paljastui taas se karu totuus, miten jumissa oikeasti oma kroppa on… Pikkuhiljaa kuitenkin alkoi tapahtua edistystä ja liikeetkin sujuivat paremmin.
Pitkän päivä päätteksi kävimme Elinan kanssa vielä Lohjan keskustassa tankkaamassa energiavarastot täyteen sunnuntain koulutuspäivää varten. Loppuilta menikin sitten hotellihuoneessa Putouksen parissa ja samalla vielä hieman päivän oppeja kerraten.

Sunnuntaiaamuna olimme kärppänä pystyssa hotellin aamupalalla ja valmiina uuteen joogapäivään.
Toisen päivän aikana kävimme läpi kaksi ohjelmaa sekä teimme itse yhden. Kaikki pääsivät jo samalla vähän ohjaamaan. Päivä sisälsi myös paljon tekniikkaharjoituksia ja teoriaa.
Kahden päivän jälkeen jäi tunne, että haluaa tehdä lisää ja varsinkin oppia vielä enemmän. Koulutus antoi loistavat eväät lähteä ohjaamaan tuntia. Yoga Flow-tunti alkaa ensi viikolla ja siitä alkaa samalla meidän yhteinen matka kohti joogaa Zenanassa…
 

Yoga Flow: tunti on mielen ja kehon yhteistyötä korostava ja kehon voimaa sekä hallintaa lisäävä harjoitus. Asanat eli joogan eri asennot haetaan hengitystä seuraten, yhdistäen ne erilaisiksi liikejatkumoiksi. Vuoden aikana on viisi erilaista ohjelmaa, jotka kulkevat vuodenaikojen mukaan. Eri vuodenaikoina korostetaan kehon eri meriadiaaneja. Tunti koostuu muutamasta eri osaalueesta eli lämmittelystä ja valmistavista liikkeistä (esim. aurinkotervehdys, mikä tehdään aina), jooga asanat ylhäällä, jooga-asanat alhaalla sekä loppurentoutus. 

Jokainen voi tehdä liikkeet oman tason ja kunnon mukaisesti. Aikaisempaa joogakokemusta et tunnille tullessasi tarvitse. Vaatetuksena on hyvä olla jotain joustavaa ja pehmeää vaatetta. Tunti suositellaan suoritettavaksi paljain jaloin tai joogatossuilla.

Toivottavasti näemme pian Yoga Flow-tunneilla, tervetuloa.
Namaste !
Mia ja Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti