tiistai 5. tammikuuta 2016

Hyvää alkanutta vuotta 2016


Mikä Sinua liikuttaa alkavana vuotena? Mitkä ovat Sinun suosikkilajejasi?

Silmiin osui Iltalehden otsikko Zumba katosi listoilta - 20 suosituinta liikuntalajia . Listaus on kerätty HeiaHeiasta, joka on hyvinvoinnin internet-palvelu. Siellä käyttäjät voivat kirjata liikunta- ja urheilusuorituksiaan, seurata ja kannustaa omaa kaveripiiriä.

20 suosituinta liikuntalajia Suomessa vuonna 2015
1. Kävely
2. Kuntosali
3. Pyöräily
4. Juoksu
5. Koiran ulkoilutus
6. Hölkkä
7. Venyttely
8. Uinti
9. Jumppa
10. Murtomaahiihto
11. Siivous
12. Kahvakuula
13. BodyPump
14. Salibandy
15. Sauvakävely
16. Sisäpyöräily
17. Spinning
18. Crossfit
19. Jooga
20. Ratsastus

On totta, että Zumban suosio on laskenut sitten huippuvuosien ja se näkyy liikuntakeskusten ryhmäliikunta tarjonnassa. Zumba-tunteja on yhtä monta erilaista kuin on ohjaajiakin ja tunnin suosio perustuu niin paljon siihen, kuka tuntia ohjaa. Toinen pitää tanssillisemmasta, toinen enemmän jumppamaisesta ja kolmas sitten jotain siltä väliltä. Ohjaajan persoonalla ja asiakkaiden innostamisella on tässä lajissa suuri merkitys.

Me uskomme vielä, että tuntia kannattaa pitää viikko-ohjelmassa ja että tunnille riittää kävijöitä. Zumba on äärettömän tehokasta ja ennen kaikkea hauskaa. Ohjaajamme Minni jatkaa edelleen tuntia torstaisin Lahdessa ja uusi ohjaajamme, Elina Laine,  pitää maanantain tuntia Hollolassa sekä uutta aamu-Zumbaa Lahdessa torstaisin. Tervetuloa kokeilemaan Elinan tunteja, pidätte varmasti :)
Tässä kuva Maijan ranteesta hänen Hollolan Zumba-tuntinsa jälkeen ja kommentit "Oliko joku sitä mieltä, että Zumba ei ole tehokasta?? 55min 1433kcal !!! "
Maijaa saamme ohjailemaan meille varmasti tapahtumiin ja aina, kun vain pääsee tuurailemaan omilta (pää)töiltään.  

Jos se ei ole Zumba, niin toivottavasti se on jokin muu laji, joka Sinua liikuttaa. Pääasia on että liikutaan, ulkona, sisällä ja monipuolisesti.

Listalla on kestosuosikkeja peruslajeista mutta löytyyhän sieltä myös laji jumppa :)  Sitä meiltä löytyy, kun kaikki tunnit on jonkilaista jumppaa. Meidän kestosuosikkeja ovat rvp, totalbody, kiinteytys, steptunnit, pumppi jne..Jos tässä tarkoitetan kotijumppaa, niin hyvä sekin. Tärkeintä taas, että jumpataan vaikka sitten kotona, ja että jokainen löytäisi sen oman lajinsa, tuntinsa ja tapansa liikkua.                                             Miehetkin ovat tervetulleita Hollolan tunneille :) Edellinen listaus on tehty käyttäjien mukaan mutta silmiini osui myös MTV.n livestylen julkaisu, jossa  American Collage of Sports Medicine on listannut tulevan vuoden liikuntatrendit.

Fittness Trendit vuodelle 2016
1. Puettavat mittalaitteet
2. Kehonpainoharjoittelu
3. HIIT-treeni
4. Voimaharjoittelu
5. Fitness-ammattilaisuus ja alan koulutus
6. Personal trainerit
7. Toiminnallinen harjoittelu
8. Iäkkäille suunnitellut fitnessohjelmat
9. Liikunta- ja laihdutusohjelmat
10. Jooga

Mitään Zumban kaltaista MegaSuperTrendiä ei ole nyt näköpiirissä mutta kehonpainoharjoittelu, hiit-treenit, voimaharjoittelu ja toiminnallinen harjoittelu salilla tai ryhmäliikunnassa pitävät edelleen pintansa ja ovat tämänkin vuoden kärkitrendejä. Ja Joogan suosio on kasvamassa kokoajan.

Meilläkin on ollut vuoden verran tarjonnassa YogaFlow tunti, joka on nimenomaan kuntokeskuksille suunnattu Jooga-tunti. Ohjelma vaihtuu vuodenaikojen mukaan ja liikkeitä eli asanoita tehdään hengitystä seuraten, yhdistäen niitä erilaisiksi liikejatkumoiksi. Joogata voi kuitenkin monella tapaa.
Jooga voi olla  hyvinkin fyysistä, se voi olla hellää huoltamista tai vain henkistä hyvinvointia. Alalajena on lukuisia mutta me liikuntakeskuksena keskitymme sellaisiin Jooga-tunteihin mihin voi osallistua eritasoisia liikkujia.

Nyt kun saimme joukkoomme Elinan, uuden ohjaajamme, niin haluamme tarjota hänen erikoisosaamistaan kahden uuden Jooga tunnin muodossa - Jooga Stretching sekä Voima Jooga. Toinen tunti on huoltavampi ja toinen fyysisempi. Kokeilemalla löytyy se oma parempi tai vaikka molemmat.  Tunnit alkavat nyt aluksi vain Hollolan salilla, mutta katsotaan mitä niistä pidetään ja lisäillään sitten Lahteenkin. Lahden lukujärjestys on nyt täynnä ja uuden tunnin tulo vie jonkun muun sitten pois.


                                                                       Elina :Laine
                    
Hollolan salin avaaminen syksyllä on pitänyt niin kiireisenä, että blogissammekin on ollut hiljaiseloa.. Koetetaan nyt taas aktivoitua kevään ja uuden liikuntavuoden alkaessa.

Ihanaa alkavaa vuotta kaikille.
Ulkoillaan, liikutaan ja nautitaan elämästä, sekä nähdään salilla ja jumpissa :)


Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti