perjantai 14. huhtikuuta 2017

Kortti mikä piti katsoa, kokeilla ja kokea...

Tänään on Hollolan salin liiketoiminta siirtynyt uudelle yrittäjälle. Olen ihan vähän haikea mutta ennenkaikkea huojentunut ja helpottunut. Yksi projekti on saatu päätökseen. Salin avaaminen oli kortti mikä piti katsoa, kokeilla ja kokea! 
Pari vuotta ollaan menty haipakkaa kahden salin välillä ja opittu kyllä ihan älyttömän paljon. 
Kaikki oppi on tallessa.

seinää kumoon ja salia tilalle
avajaiset 2015
Kaksi vuotta sitten oli ajatus toisesta salista jo ihan varma. Sitä oli jo pari vuotta pyöritelty ajatustasolla mutta viimeisen vuoden ihan tosissaan. Uskoimme, että Hollolassa voisi menestyä kunnollinen ryhmäliikuntapaikka. Sellaista siellä ei ollut. Paikka, joka tarjoaa varmojen perustuntien lisäksi myös uusia tuulia sekä kehon ja mielen tunteja. Paikka, jossa ohjaa ammattilaiset ja jossa tarjotaan ryhmäliikuntapalveluja rennoissa ilmapiirissä, kaikille. Projektiin lähdettiin keväällä täydellä höyryllä ja kun tilat löytyivät niin ihan fyysisesti purettiin ja purettiin ja sitten rakennettiin ja rakennettiin uutta. Into ja usko oli kova tulevaan.

Sali saatiin auki alkusyksystä 2015 ja fiilis oli mahtava. Asiakkaat löysivät meidät ja tunneilla riitti mukavasti porukkaa. Oma tuntimäärä ohjausten suhteen lähes tuplaantui viikkotasolla, mutta se oli tiedossa, alkuun pitää tehdä mahdollisimman paljon itse. Ensimmäinen vuosi saatiin kunnialla läpi ja toiminta hyvään alkuun. Perustuntien lisäksi kokeiltiin erilaisia teemajuttuja ja tapahtumia, juoksukoulua, pienryhmäharjoittelua ja lasten synttäreitä, joiden ohjauksesta vastasi ihan mahtava ohjaaja-tiimimme. Kiitos heille <3. Hieno ja mieleenpainuva vuosi kaikenkaikkiaan. 
Hollolan asiakaskunta tuli tutuksi ja aika mahtavaa oli kyllä huomata, että hyvää perusjumppaa rakastavia asiakkaita Hollolasta löytyy. Kaiken ikäisiä ja kuntoisia naisia ja jopa miehiäkin :)
Ensimmäisen vuoden aikana toiminnalla saatiin kattamaan kaikki kiinteät kulut sekä ohjaajakorvaukset mutta sehän ei tietenkään riitä.
 
juoksukoululaiset 2016
Viime vuoden lopussa tuli vastaan sitten oma jaksaminen meillä molemmilla Mian kanssa, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Jatkuva huono omatunto siitä, että pitäisi olla samaan aikaan kahdessa paikassa. Pitäisi tehdä sitä ja tätä, pitäisi kokeilla tuota ja tätä. Pitää saada uusia palveluja, tunteja, lisää asakasvirtaa - molempiin paikkoihin, lisää liikevaihtoa että tässä on järkeä....pitäisi tehdä itse vieläkin enemmän. Vuodenvaihteessa oltiin molemmat aika poikki.

Tunteja ei voi enää ohjata samaa määrää viikossa kuin nuorempana. Se pitää vaan hyväksyä, kun kroppa ilmoittaa että ei näin! Olemme liikunnan-alan ammattilaisia ja kaikki on ihan selvää mutta emme varmastikkaan ole ainoita liikunta-alan yrittäjiä, jotka tekevät töitä vähän liian kovaa oman kroppansa kustannuksella - koska on pakko - koska ei ole sillä hetkellä muuta vaihtoehtoa. Olet yrittäjä ja jos sinulla ei ole mahdollista ulkoistaa palveluja niin sitten teet itse. Näin se vain on. Ja sitten kuitenkin vielä tykkäät siitä mitä teet.

kseätapahtumassa zumbailtiin pihalla..
Tuleva olisi vaatinut sen, että tarvitaan enemmän ulkopuolisten työntekijöiden apua, niin tuntien ohjaamiseen kuin uusien toimintojen alkuun saattamiseen ja kokeilemiseen. Mutta siihen ei pienyrittäjällä ollut taloudellisia resursseja, eikä myös uskallusta. Työntekijän palkkaamista ei ole tehty meille helpoksi, kulut ovat ihan järjettömät. Ohjaajien palkka-ja laskutuskustannukset ovat se suurin kuluerä kiinteiden kulujen (vuokra, sähkö, tietojärjestelmät, teostomaksut, vakuutukset ym) lisäksi.

pienryhmä treenit
Jotain piti siis tehdä ja kypsyi ajatus siitä, että löytyisikö liiketoiminnalle jatkajaa tai meille uutta osakasta? Kumpi parempi? 

Asiat etenivät sitten oikeastaan ihan sillä tuntumalla, että näin oli tarkoitettu. Löytyi Elina, jonka unelmat, visiot ja ideat vastasivat sitä mitä me olimme Hollolan salin tulevaisuuden suhteen miettineet. Siitä lähti neuvottelut liiketoiminnan myymisestä, ja tässä nyt ollaan. Tänään sali on nyt sitten saanut uuden yrittäjän. Liiketoiminta on luovutettu ja me voimme keskittyä taas ja vaan yhden salin toimintaan. Voimme iloisin ja luottavin mielin antaa salin avaimet Elinalle ja luovuttaa "synnytetty" lapsi kasvamaan.

spinning maraton
 Kiitos vielä näin blogin välityksellä jokaiselle Hollolan salin asiakkaalle, jotka ovat kanssamme liikkuneet. Oli aina mahtava nähdä niitä tyytyväisiä ja punaisenhikisiä kasvoja tuntien jälkeen, kun liikunta on tehnyt tehtävänsä :) Jumpat jatkuu vielä tiistai ja torstai aamusin minun ja Mian kanssa ja yhteistyötä pyrimme tekemään edelleen esim erilaisten teemapäivien merkeissä. 
Toivotan kaikille hyvää Pääsiästä.
Mekin huilaamme nyt hetken.

Mari 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti