maanantai 15. toukokuuta 2017

Kesä hiljentää kuntosalit - haastavaa aikaa yrittäjälle.

Kesällä kuntosalien vakiokävijät vähenevät. Kun kelit sallii, niin siirrytään liikkumaan ulkona, juoksemaan tai pyöräilemään. Kesällä lomallaan tai vietään jopa koko kesä mökille. Kesä on haasteellista aikaa monelle liikunta-alan toimijalle.

Koska emme ole jäsenyyssali, niin meille kesäkausi ja varsinkin heinäkuu on aina jännitettävää aikaa. Suurin osa asiakkaistamme treenaa perinteisillä sarja- tai kk-korteilla. Kiinteät kulut juoksevat mutta nämä asiakkaat vähenevät. Ulkopuoliset palkkakulut toki hieman laskevat, kun ryhmäliikunnan lukujärjestys kevenee. Mutta jos pidät itse lomaa, niin jollekin muulle maksat korvaukset omista tunneistasi tai töistäsi. Tämän takia yrittäjän kesäloma ei kovin usein ole pitkä ;) Kesä täytyy ottaa huomioon tammi-helmikuun hyvinä myyntikuukausina ja rahaa pitää saada säästöön. Tähän pyritään, mutta aina se ei ihan onnistu. Joku yllättävä menoerä tai muu saattaa sotkea budjettia, joten jännitettävää riittää silti. Miten tänä kesänä taas pärjätään?


On tietoinen valinta, että meillä ei ole jäsenyyspakkoa. Tämä on yksi kilpailuvalttejamme ja vaikka tarjolla on myös sopimuksen allekirjoitusta vaativa kaikista edullisin vaihtoehto (kanta-asiakkuus), niin asiakkaat eivät välttämättä halua tai uskalla sitoutua, sitä pelätään. Tähän varmasti vaikuttaa se, että liian usein saa kuulla tai lukea siitä, miten on vaikea päästä eroon sopimuksista tai kuinka agresiivisesti jäsenyyksiä myydään - jopa henkilöille jotka eivät voi salilla harjoitella. Tämä on harmillistä, sillä se leimaa muitakin alan toimijoita. Jos sitoudut kuntosalilla pidempiaikaiseen sopimukseen, niin tärkeää on tietää millaiseen paperiin nimensä laittaa. Pyydä vaikka sopimuspaperi kotiin, jotta saat tutustua siihen rauhassa ja kysy jos olet epävarma.Meillä sopimusehdot ovat nähtävillä kotisivuillamme.

Me molemmat yrittäjät olemme lähes jokaisen asiakkaamme kanssa tekemisissä, joko ohjausten kautta tai sitten ainakin tuttuja salilla. Tervehditään ja moikataan. Olisi ja on erittäin epäinhimillistä, jos emme järkevien syiden perusteella pystyisi joustamaan kanta-asiakas sopimusten purkamisissa, vaikka siinä oma bisnes vähän kärsiikin. Sopimuksen voi meillä aina katkaista, jos siihen on syy; sairaus, loukkaantuminen, elämäntilanteen muuttuminen tai esim muutto paikkakunnalta. Uskomme, että hyvä kello kauemmas kuuluu, kun se että sopimuksesta ei pääse irti silloin, kun se on järkevintä. Ja jos taas et ole valmis sitoutumaan omaan hyvinvointiisi ja epäilet jaksamistasi käydä, niin silloin vaihtoehtona on lyhyemmät kortit. Vuoden haastavin aika on siis taas käsillä näin yrittäjyyden kannalta. Edullisimmilla kesäkorteilla pyrimme saamaan kesätreenaajia ja toki säätkin vaikuttavat suuresti siihen miten salilla ahkeroidaan. Lisäksi kesäkaudella meillä on aina jotain kamppanjoita jo kesäkuussa olevien syntymäpäiviemmekin muodossa.

Kannustamme pitämään lihaskuntoa yllä ympäri vuoden, sillä helposti syksyllä tai keväällä saavutettu kunto rapistuu. Jo kerta viikkoon tehtävä kokokehon treeni auttaa pitämään yllä saavutettua lihaskuntoa. Älä siis lopeta treenaamista kesälläkään! Jos vietät aikaa muualla, niin treeni vinkkejä löytyy netistä pullollaan vaikka mökin pihalla suoritettavaan jumppaan tai jos sinulla on ajasta kiinni, niin tässä vinkkiä puolen tunnin tehokkaaseen salitreeniin Miran johdolla :)  Kannattaa treenit sijoittaa aamun jos mahdollista, näin on koko päivä aikaa nauttia kesästä.

 
 Valitse viisi perusliikettä, jotka teet isommasta lihasryhmästä pienempään. Tee jokaista liikettä 3-4x 45sek niin monta kuin ehdit, joko kiertoharjoitteluna tai liikesarjat peräkkäin. Painomaarä saisi olla noin puolet siitä, millä jaksat tehdä 10 toistoa. Pidä sarjojen palautusväli lyhyenä.

Jos olet kaupungissa tänä kesänä, niin haastamme sinut mukaan tämän kesän KesäTreeni-kamppanjaan. Lunasta edullinen 3kk kesäkortti hintaan 99€, pakkaa treenikamat laukkuun ja lähde mukaan. KesäTreeni-kampanja on ajalla 1.6-31.8. Viiden eniten käyneiden kesken arvomme loppuvuoden yhdistelmä kortin (arvo noin 300€) ja kaikkien osallistujien kesken joko 10x sarja- tai 1kk kortin oman valinnan mukaan. Tarkemmat ohjeet kampanjaan tulevat nettiin ja somekanavillemme.


Yrittäjän haastavasta kesäkaudesta huomimatta, aivan ihanaa että KESÄ tulee. Ja ilmeisesti ihan just tulevien säätietojen mukaan :)  Nautitaan tulevasta kesästä kaikki niin paljon, kuin voimme.
Tänä kesänä myös me pidämme Mian kanssa ensimmäistä kertaa jopa 2vkon kesälomat putkeen. Sen verran raskas vuosi on ollut oman fyysisen jaksamisen kanssa, että otamme riskin ja toivomme sekä luotamme, että voimme lomailla suht levollisin mielin. Ja että tästäkin kesästä selvitään :) 

Ihanaa kesänodotusta kaikille. Toivottavasti nähdään salilla <3
MariEi kommentteja:

Lähetä kommentti