keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Kuusivuotta yrittäjyyttä takana...


 Facebook muistutti minua tästä postauksesta, jonka tasan kuusivuotta sitten olen kirjoittanut....
"Nyt on nimet paperissa ja liikuntakeskus Zenanan kauppakirjat kourassa, huh.. Toiminta siirtyy meille 23.6, sopivasti mun synttäripäivänä, vaikka ei tätä nyt lahjaksi voi sanoa:)) Nyt nettisivujen ja verkkokaupan viilausta vielä sekä muuta mukavaa taustahommaa, loppukesä meneekin sitten remppahommissa. Ei tule olemaan jatkossa tekemisen puutetta, ei... Huisi fiilis!"
Muistan tuon fiiliksen hyvinkin kirkkaasti. Olimme niin täpinöissämme silloisen liikekumppanini kanssa tulevasta. Muistan kyllä myös sen, miten tuleva pelotti. Onnistummeko saamaan liiketoiminnan nousemaan aallonkuopasta vai miten meille käy? Usko omaan visioon oli kova ja nyt kuusivuotta myöhemmin täytyy olla suht tyytyväinen tekemisiinsä. Olemme vielä tässä ja meillä on työpaikka. Toki jos olisin tiennyt mitä ensimmäisen vuoden aikana tulee tapahtumaan, niin en varmaankaan olisi uskaltanut lähteä yrittäjäksi.

Ensimmäinen vuosi oli raju!
Yrittäjäksi lähtemisen ja kaiken uuden opettelun lomassa teimme muuton uusiin tiloihin,  liikekumppani vahtui hieman ikävissä merkeissä sekä kaiken lisäksi molemmat vanhempani nukkuivat pois, samana syksynä.  Nyt jälkikäteen mietin, että miten ihmeessä siitä kaikesta selvisin? Kai sitä meni vain jossakin flow-tilassa ja vastoinkäymisten kautta jotakin myös opin. Ensimmäisenä vuotena päästiin kuin päästiinkin nolla tulokseen, mikä uudelle yritykselle on ihan ok. Toki omat tulot tulivat lähinnä starttirahan muodossa vaikka jokunen kuukausi jotain pientä palkkaa pystyi itselleen maksaakin.

Uudet tilat avautumassa tammikuussa 2012
Liikekumppanin vaihtuminen oli kyllä parasta mitä tapahtui. Jos ammatilliset näkemykset eivät mene yksiin ja toiselta puuttuu sittenkin intohimo alaan tai käsitys mitä yrittäminen tarkoittaa, niin yhdessä ei kannata yrittää. Yksin en myöskään yskaltanut jatkaa, joten onneksi löytyi Mia. Näiden viiden vuoden aikana meillä on hommat ja työnjaot toimineet loistavasti ja näkemykset asioista ja alasta ovat samansuuntaiset. Tärkeää, että töihin on kiva tulla!

Yrittäjät välillä myös viihteella :)
 Myös muutto Erkonkadulta nykyisiin tiloihin osottautui hyväksi ratkaisuksi, vaikka vuokran nousu lähes puolella alkuun hirvitti. Ja olihan se raskasta, kun ensin tehdään remonttia siellä ja sitten jo muutetaan uuteen ja taas maaltaan täällä. Hämeenkadun tilojen vapautuminen tuli kuitenkin oikeaan aikaan ja muuton myötä investoitiin myös uusiin spinning pyöriin sekä muutamiin salilaitteisiin. Niitä asenneltiin ja paikkoja järjesteltiin vielä uudenvuoden aattonakin koko perheen voimin. Vuosi 2012 alkoi jänittävissä merkeissä ja jotenkin tuntuu, että varsinainen toiminta käynnistyikin vasta silloin kun muutimme tähän Sokoksen kylkeen.
Uusistä pyöristä piti polkea liika rasva pois. Se tehtiin koko perheen voimin.

Ihanat kollegat ja valmistujaiset 2014
 Vuosiin on mahtuntu kaikenlaista yrittämisen ja työn ohessa. Suoritin 2012-14 yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon ja sain mahtavia naisyrittäjä ystäviä. Vertaistukea ja verkostoitumista. Pari vuotta olin mukana Päijät-Hämeen yrittäjänaisten hallituksessakin. Vietiin läpi Miran oppisopimuskoulutus ja saatiin aivan loistava ohjaaja alalle. Ohjaajamme ovat olleet ammattilaisia ja ihania kaikki. Pieni tunnustuskin saatiin kolmannen vuoden jälkeen, mikä kyllä yllätti ja tuntui silloin mukavalta. Lisäksi nyt viimeisenä Hollolan salin avaaminen ja siitä luopuminen. Vuosikello pysyy lähes samanlaisena mutta jokainen vuosi on ollut omanlaisensa. Ylämäkeä ja alamäkeä, kovaa kilpailua alalla, ei säännöllistä ja varmaa kuukausipalkaa ja lukemattomia hikipisaroita, kirjaimellisesti :) 
 Nyt on siis edessä yrityksemme 6-vuotissynttärikuukausi. Virallisestihan liiketoiminnan siirtymispäivähän oli 23.6. Tänä vuonna se on Juhannusaatto. Päivä on syntymäpäiväni ja tänä vuonna viideskymmenes sellainen. Juhlan aihetta siis silläkin saralla tai miten sen nyt ottaa :) Juhlat aion kuitenkin pitää, juhlistaa sekä yritystä että yrittäjää.
Tervetuloa kesäkuu!
Ihanaa kesää kaikille
Mari
Aina yhtä punainen tunnin jälkeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti