tiistai 3. lokakuuta 2017

Palautteista poimittua palautetta.

Takana on palauteviikko.
Jatkuvastihan toivotaan rakentavaa palautetta mutta näin keskitetysti ja pyytämäällä on hyvä välillä pysähtyä ja katsoa oikeasti missä mennään. Ilman asiakkaitamme meitä ei olisi ja ilman palautetta emme pysty kehittymään. Kiitos siis kaikista :)
Oli hienoa nähdä, että palautteiden yleisfiilis oli positiivinen, tunneistamme tykätään ja toimintamme sekä palvelumme koetaan hyväksi. Parasta oli kuitenkin saada sitä rakentavaa palautetta. Niitä olemme käyneet nyt läpi. Pieniin puutoksiin olemme koettaneet vastata heti ja jatkossa koetamme parantaa ja muuttaa niitä asioita joihin voimme vaikuttaa.

Osa toveista tai palautteista on toki sellaisia että niihin emme pysty vaikuttamaan tai asioille on syynsä, miksi ne näin ovat. Avataan näitä asioita nyt hiukan.
Löydät ehkä vastauksen omaasi ;)

Ryhmäliikunta:

Lukujärjestyksen rakentaminen on aina erittäin haasteellinen juttu. Kaiken takana on ensisijaisesti se, että toiminta kattaa kulut!
Henkilöstökulut ovat ne suurimmat. Meillä kaikki ohjaajat ovat alan ammattilaisia, jokaisella on taustalla joku liikunta-alan peruskoulutus. Ohjaajakulut vaihtelevat ohjaajan kokemuksen ja ammattitaidon mukaan. Osa ohjaajista on itsenäisiä ammatinharjoittajia, joilta ostamme palvelun ja osa tekee töitä perinteisesti palkkasuhteessa, tuntityöntekijänä. Maksamme alan suositusten mukaista tuntipalkkaa mutta toki osa ohjaajista hinnoittelee itsensä kokemuksen ja koulutuksen mukaan, mikä tietenkin on ihan normaalia alalla kuin alalla.

Tuntien pitämisessä on muitakin kuluja mitä asiakas ei välttämättä ehkä tiedä? Yleiskulujen (vuokra, sähkö, vesi) lisäksi tulee teosto- ja gramex maksut. Jotta musiikkia saa soittaa tunneilla ja radio voi olla päällä kuntosalilla, niin siitä pitää maksaa. Ryhmäliikunnassa nämä maksut määräytyvät pidettävien tuntien mukaan ja salin puolella maksu tulee neliöiden perusteella.

Tämän lisäksi tulee vielä mahdolliset tuntilisenssit, jotta jotain tuntia voi edes pitää. Esim Body Attack oli tälläinen. Les Mills tuntien lisenssimakut ovat kovat. Tunneista maksetaan kiinteä kuukausi hinta ja irtisanomisaikakin on pitkä (6kk). Lisäksi ohjaaja maksaa vielä peruskoulutuksen lisäksi jokaisesta uudesta ohjelmasta. Tämän usein maksaa toki sali, mutta silloin sali voi myös vaatia, että kyseinen ohjaaja ei sitä tuntia muualla pidä. Käytännöt vaihtelee eri salien osalta.
Body Attack tunti jäi pois sen kannattamattomuuden takia. Muita lisenssi tunteja tällä hetkellä ovat Lavis, Zumba ja Barre Move mutta näiden tuntien lisessit ovat kohtuullisa, ei ole kiinteitä kuukausimaksua, maksetaan vain uudesta ohjelmasta tai sitten ohjaaja hoitaa itse lisenssin, jotta voi pitää tuntia muuallakin. Näistä lisensseistä pääsee myös helposti eroon, jos tunti ei kannata.

Olemme aina pyrkineet siihen, että teemme tuntimme itse. Ensinnäkin se on ohjaajan ammattitaitoa ja toiseksi haluamme myös erottua kaupungin muista saleista. Onneksi nyt nämä lisenssi asiat ovat myös järkevöityneet salien osalta. Uusia tunteja uskaltaa helpommin ottaa kokeiluun.

Lukujärjestykseen vaikuttaa myös tuntiohjaajien toiveet. Aina ennen uuden kauden alkua (kevät, kesä, syksy) kysymme ohjaajiltamme toiveet. Miten olet käytettävissä, minä päivinä ja mihin kellonaikaan? Sitten alkaa pyörittely, johon vaikuttaa tämä ja budjetti sekä ripaus sitä, että osaisi ennustaa. Osa tunneista on toki vuosien varrella osoittanut toimivuutensa ja niitä ei muutella mutta heti kun suurempia muutoksia tulee, kuten nyt Miran äitiyslomalle jäänti, niin palikoita joutuu pyöritelemään enemmän. Viimekädessä minä ja Mia sitten laitamme omat tuntimme niihin paikkoihin mitkä eivät tuntiohjaajille sovi ja se tarkoittaa usein sitä, että oma työaika ei ole se optimaalinen tai järkevä. Mutta näinhän yrittäjälla usein on ;)
Palautteisiin vastaten:
- Johanna pitää vain yhden kahvakuulatunnin meillä viikossa
- Akille ei käy kuin sunnuntai-ilta tunnit
- Jonna pitää taukoa omasta toiveistaan nyt syyskaudella
- Maijulle torstain Zumban alkamisaika sopi vain klo 19.00
- Maija on äitiyslomalla ja vakituisen zumbatunnin pito ei nyt onnistu. Toivotaan hänet vierailulle ja
  suunnitelmissa onkin nyt tanssimaratooni loppuvuoteen.
- Mira palailee toivottavasti takaisin heti, kun äitiyslomilta haluaa.

Joitakin uusiakin tuulia toivottiin.. mm aerial yoga. Pyrimme siihen, että joka päivä on tarjolla eri ominaisuuksia kehittävä tunti (aerobinen, voima, liikkuvuus, keho, mieli) ja että tunnit sopivat kuntokeskuksen tarjontaan. Tilamme ovat rajalliset, primetime-ajat ovat rajalliset joten jos jotain uutta tulee, niin se on aina vanhasta pois. Investoinniltaan myös liinat ovat sen verran kovat että 1-2 tunnin takia niitä ei kannata ottaa. 


Kuntosali:

Kuntosalin laitekantaan pyritään investoimaan sitä mukaa kuin mahdollista. Emme valitettavasti pysty uudistamaan laitekantaamme niin nopeasti, kuin itsekin toivoisimme mutta säännöllisellä huollolla pyrimme pitämään nykyisen toimivana ja naisten salille soveltuvana. Laitteet huolletaan säännöllisesti ja heti kun jotain vikaa ilmenee, niin se pyritään korjaamaan. Seuraavana investointi listalla on uusi vinopenkki ja muutaman laitteen verhoilu. Käsipainoja löytyy 15kg asti ja lisää alle 10kg käsipainoja löytyy ryhmäliikunta tilasta. Ryhmäliikunta tilat ja välineet ovat käytössä aina, kun tunteja ei ole. Toivomme, että jos salista haetaan välineitä, niin ne palautetaan sinne takaisin. Sama pyyntö koskee salin puolta, laita välineet paikoilleen kun olet niitä käyttänyt. Juomapullon saa täytettyä parhaiten siivouskomerossa olevasta altaasta.

Kuntosalin laitteiden sijoittelulle on terveysviranomaisella tietyt säännöt. Esim Juoksumattojen takana pitää olla turvaväli. Tämän takia laitteet ovat sijoitetut nyt niin kuin ne ovat, ei toisin päin. Koska aerobisille laitteille ei ole omaa tilaa, niin myöskään TVn tai radion sijoittelu laitteiden läheisyyteen ei ole mahdollista. Asiakaspalvelutiskin läheisyyteen ei näitä pystytä laittamaan, ilman että se häiritsisi palvelutilannetta. Salilla on radio, jonka kanavia ja volyymia voi asiakas itse säädellä huomioiden muut treenaajat. Oma musiikkilaite ja kuulokkeet takaavat, että saat treenata juuri sellaisen musiikin voimalla kuin haluat. Joitakin palautteita tuli siitä, että salilla jutellaan kovaan ääneen kaverin kanssa. Tätä emme voi kieltää mutta toivomme jokaisen huomioivan taas ne kanssa treenaajat :)Hinnoittelu:

Korttien hinnoista tuli jonkin verran palautetta. Pitäisi olla halvemmat.
Hintojen alentamiseen emme valitettavasti pysty. Pelkästään kiinteät kulut koko toiminnan pyörittämisestä ovat sen verran isot, että hintojen alentamiseen ei ole mahdollisuutta. Kyse ei siis ole rahastamisesta. Kyse on siitä, että kulut katetaan, toiminta on järkevää ja jatkuvaa, ohjaajat saavat korvauksensa ja yrittäjätkin voivat itse nostaa tekemästään työstä jonkilaista palkkaa. Lisäksi toivotaan, että katetta jää myös niihin uusiin investointeihin.

Markkinoille tulleet edulliset budjettisalit saattavat vääristää hinnoittelua asiakkaan näkökulmasta? Pienelle ja paikalliselle toimijalle on suuri haaste vastata kilpailutilanteeseen, kun takana on usein suuret ketjut tai jopa ulkomaiset rahoitusyhtiöt. Tässä kilpailutilanteessa pyrimme tekemään omaa toimintaa ja hintojen alentaminen ei ole se juttu. Silloin meitä ei enää ole. 

Emme ole myöskään jäsenyyssali vaan jokainen asiakas voi valita itselleen sopivimman korttivaihtoedon sarjakortista kuukausituotteeseen. Maksat vain harjoittelusta, et siitä että liityt ensin jäseneksi. Edullisin tapa on kanta-asiakkuus jolloin kk hinta on kiinteä 41€ tai 46€ esim 12kk sopimuksessa. Tämä sisältää kuntosali- ja ryhmäliikuntapalvelut sekä vuosittain tehtävät kuntosaliohjelmat. Luonnollisesti lyhyemmät kortit ovat hinnaakkaampia ja kun tiedämme, että kesällä kävijämäärät vähenevät, niin kesäkauden kulut pitää kattaa sesonkikaudella.


Kiitos vielä kaikille palautteen antajille.
Nimensä jättäneiden kesken lupasimme arpoa 1kk tai 10x sarjakortin oman toiveen mukaan. Arpaonni suosi tällä kertaa Sanna Vileniä. Onneksi olkoon, ilmoitamme asiasta vielä henkilökohtaisesti. 

Mari

1 kommentti:

  1. Hyvä ja kattava postaus! Läpinäkyvyys yrityksessä on upea ja kannattamisen arvoinen asia.

    Iso peukku hinnoittelun avaamisesta!

    VastaaPoista